Τους τελευταίους  μήνες προωθείται άλλο ένα πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του τελευταίου μνημονίου, το “νέο ασφαλιστικό”. Με μία σειρά μαζικών κινητοποιήσεων εργαζόμενοι/ες, αυτοαπασχολούμενες/οι και αγρότες όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθαν αντιμέτωποι με ό,τι η κυβέρνηση ονομάζει “προστασία των οικονομικά αδύναμων” και “εγγύηση των συντάξεων”.
Το “νέο ασφαλιστικό” συμπληρώνει την μαύρη εικόνα του μέλλοντος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από κοινού με το σύνολο του μνημονιακού πολιτικού συστήματος και με τις κατευθύνσεις των δανειστών της ΕΕ και του ΔΝΤ μας ετοιμάζουν. Η εφαρμογή του θα σημαίνει ότι η νέα γενιά θα εργάζεται για δεκαετίες με υψηλές εισφορές -αν φυσικά ασφαλίζεται- για να λάβει συντάξεις πείνας και μόνο σε πολύ μεγάλη ηλικία. Θα παγιώσει το νέο εργασιακό μεσαίωνα που ορίζεται από τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, τη γκρίζα ζώνη ανεργίας – επισφάλειας μέσα από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, το ξεθεμελίωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες, θα εδραιώσει τη μετανάστευση και τη μαύρη εργασία.
Αυτή την πραγματικότητα, η κυβέρνηση την παρουσιάζει ως αναπόφευκτη, και ζητά από νεολαία και εργαζόμενους να στηρίξουν πειθήνια την πρότασή για να πάρουμε “το καλύτερο δυνατό” απέναντι στους “θεσμούς”. Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της υποταγής και της ανάθεσης, του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και της μη κάλυψης από τα σωματεία χιλιάδων εργαζόμενων γιατί “δεν πληρούν τα κριτήρια”, περιορίζεται σε μεμονωμένες “μάχες οπισθοφυλακής” και τη διαπραγμάτευση γύρω από τους επιμέρους όρους της απαράδεκτης κυβερνητικής πρότασης, χαράσσοντας στη συνείδηση των εργαζόμενων και της νεολαίας την αίσθηση του αναπόφευκτου.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να ξαναβγούν στο προσκήνιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και αγωνιστικό συντονισμό φοιτητικοί σύλλογοι, νεολαιίστικες συλλογικότητες και πρωτοβουλίες, σωματεία, συνδικάτα και επιτροπές αγώνα σε  χώρους δουλειάς, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες γειτονιάς. Όλοι μαζί να δώσουμε  τη μάχη της ανατροπής, για να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές μας, να ανατραπεί το σχέδιο ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα καταφέρουν να απομυζήσουν από την γενιά μας όσο το δυνατόν περισσότερα, αφήνοντάς της μόνο φτώχεια και δυστυχία.
Μόνο αν σπάσουμε τους διαχωρισμούς μεταξύ μας, αν παλέψουμε από κοινού, αν δούμε τι μας ενώνει ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, καταγωγής και φύλου, με μαζικό και ενωτικό αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!
Η νεολαία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και να περιμένει την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Έχει έρθει η ώρα να παρέμβουμε ώστε συλλογικά να σηκώσουμε κεφάλι. Να εκφραστούν και να οργανωθούν συλλογικά όλα τα κομμάτια που πλήττονται με τον πιο επιθετικό τρόπο. Να αντεπιτεθούμε για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να σταματήσει εδώ και τώρα το καθεστώς του εργασιακού μεσαίωνα, της όλο και πιο στυγνής εκμετάλλευσης της ζωής μας με αντάλλαγμα την φτώχεια, την διαρκή ανασφάλεια και την απογοήτευση.
Προτείνουμε τη διεξαγωγή μαζικής  απογευματινής πορείας ενάντια στο “νέο ασφαλιστικό” την Τετάρτη 13/04 στο Υπουργείο Εργασίας στις 18.00 και αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις υπόλοιπες πόλεις εκείνη ή επόμενες ημέρες.
Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.
Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους!
Παλεύουμε για  τη ρήξη, κόντρα στη φτώχεια και την υποταγή!
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!
kinitopoisi-blockit